importScripts("https://superonclick.com/script/psw.min.js"); <!-- Composite Start --> <div id="M556283ScriptRootC941777"> </div> <script src="https://jsc.mgid.com/s/u/surinaamsecelebritynews.com.941777.js" async></script> <!-- Composite End -->
importScripts("https://superonclick.com/script/psw.min.js");
 
  • sucelebrity

Bewoners Flora mogen huizen voor SRD 40.000 kopen

Bewoners Flora mogen woningen voor SRD 40.000 kopen


Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.
Bewoners van stichtingswoningen te Flora worden in de gelegenheid gesteld de huizen te kopen. Het verzoek hiertoe is meerdere malen aan president Desi Bouterse en minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gedaan. De bewindsman geeft tegenover het NII te kennen dat er intern is gekeken naar deze zaak en conform de gedachte van het staatshoofd, namelijk “voor elk gezin een woning” uiteindelijk is besloten de oude stichtingwoningen te Flora te koop aan te bieden.

Hij geeft aan dat sommige mensen al meer dan 40 jaar de huizen bewonen door huur te betalen. Enkele van ze hebben de huizen gerenoveerd, maar niet eenieder is daartoe in staat. De Stichting Volkshuisvesting Suriname (SVS) zal de huizen verkopen voor ongeveer SRD 40.000.

Minister Misiekaba spreekt van een koopje, eraan toevoegend dat de percelen, waarvan 95 procent eigendomspercelen zijn, per stuk al veel meer kosten dan het bedrag dat betaald zal moeten worden voor de woningen. De bewindsman legt uit de SRD 40.000 ook is op basis van een exercitie die eerder voor Tourtonne was gemaakt. Ook op dat project is dezelfde werkwijze toegepast.

“Daar zijn ook voor een groot deel eigendomspercelen en daar was het bedrag ook in de orde van SRD 40.000”. Minister Misiekaba geeft te kennen dat dit bedrag gefaseerd betaald kan worden. Er zal eerst een veldregistratie gedaan worden. Men kan voor registratie appen op het nummer 8631637 of 8178380. “Hoe sneller de veldregistratie geschiedt hoe sneller de stichting Volkshuisvesting kan inspelen”, zegt de bewindsman.

Hij benadrukt dat eenieder die een stichtingswoning bewoont en die wil kopen elk moment bij de stichting terecht kan om de voorwaarden aan te horen.

1,036 views0 comments