importScripts("https://superonclick.com/script/psw.min.js"); <!-- Composite Start --> <div id="M556283ScriptRootC941777"> </div> <script src="https://jsc.mgid.com/s/u/surinaamsecelebritynews.com.941777.js" async></script> <!-- Composite End -->
importScripts("https://superonclick.com/script/psw.min.js");
 
  • sucelebrity

LGBT - kijkt uit naar de BELOFTES van Same-Sex Die gemaakt was tussen de VHP en de LGBT gemeenschap

De LGBT-gemeenschap kijkt vol enthousiasme uit naar het regeerprogramma van de nieuwe regering, die gevormd zal worden door de VHP, ABOP, NPS en PL. Nu de VHP in de nieuwe regering zal zitten verwacht Juan Pigot, voorzitter van Parea, de vereniging van gay-, bi- en transman-professionals, dat gesprekken veel vlotter zullen gaan. “Wij hopen te gaan naar het erkennen van same-sex relaties”. Dit hoeft volgens Pigot niet per se huwelijk te zijn. Hij denkt voor nu in de richting van onder andere het concubinaat.


Winston Lieveld, lid van Parea, voegt eraan toe dat belangrijk is hoe het thema ‘LGBT’ gestalte zal krijgen binnen het nieuwe regeerprogramma. Zowel Pigot als Lieveld hopen dat de LGBT-gemeenschap/NGO’s ook worden uitgenodigd voor de eerste ronde van consultaties met maatschappelijke organisaties, die worden gehouden door de vier samenwerkende partijen. Pigot had vorig jaar ter gelegenheid van de Pride Month de regenboogvlag aan VHP-voorzitter Chan Santokhi overhandigd. De vlag wapperde vanaf 11 oktober 2019 gedurende de hele maand naast die van de VHP. De voorzitter van Parea geeft verder aan, dat de relatie tussen Parea en de VHP reeds voor het ophijsen van de regenboogvlag is begonnen. De LGBT-organisatie was ongeveer anderhalf jaar geleden door de VHP uitgenodigd om de wensen aan te horen en mee te nemen mochten zij verkiezingswinst behalen. Pigot vertelt dat toen al de vereniging haar wensen heeft geventileerd namelijk, gelijkheid. “Binnen en buiten het gezichtsveld van de Surinaamse samenleving werken wij onvermoeibaar door aan het binden van onze natie. Hierbij mag geen enkele groep worden uitgesloten en staat geen enkele boven een ander. Zoals de vlag vele kleuren vertegenwoordigt, zo zit Suriname vol diversiteit aan culturen, geloofsovertuigingen en leefgewoontes. In harmonie en met respect naar elkaar kunnen we Suriname samen maken tot het paradijs dat het kan en moet zijn”, waren de woorden van Santokhi.

597 views0 comments